SARAL VİNÇ, MAKSER PLATFORM’DAN SATIN ALDIĞI 117 ADET DİNGLİ MARKA MAKASLI PLATFORM İLE MAKİNE PARKINI GÜÇLENDİRDİ. PAKET İÇERİSİNDE 6 – 22 METRE ARASINDA DEĞİŞEN DİZEL VE AKÜLÜ MAKİNELER YER ALIYOR. SARAL VİNÇ, BU TESLİMATLA MAKASLI PLATFORM SAYISINI 600’E ÇIKARIRKEN, MAKSER PLATFORM İSE 2017 YILININ EN BÜYÜK İKİNCİ SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDU.
Uzun yıllardır sektör içerisinde bulunan ve çalışmalarına ilk olarak vinç alım-satımı ile başlayan ardından kiralama hizmetlerine ağırlık veren Saral Vinç; platform, vinç, forklift ve istif makinelerinden oluşan geniş araç parkı ile müşterilerine kaliteli hizmet sunuyor. 2000’li yılların başı itibariyle de personel yükseltici platform kiralamasına yönelen firma, geçen yıl eklemli, araçüstü ve makaslı platform ürün grubunda önemli yatırımlar gerçekleştirdi.
ŞUBELEŞME
Türkiye’nin birçok bölgesinde ve yurt dışında faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Saral Vinç Genel Müdürü Resul Yıldırım, geçen sene sektör itibariyle iyi bir yıl geçirdiklerini hatırlatarak şunları söyledi: “Saral Vinç olarak yurt içinde şubeleşme, yurt dışında ise tamamen proje bazlı ilerliyoruz. Yurt içinde şu anda yaklaşık 45 ilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde yurt dışında şube açma planlarımız var. Şubeleşmenin dışında sektörde özellikle son iki yıldır çalışmalarımız yoğun bir şekilde geçiyor. Son derece yüksek kiralama oranlarına sahibiz.” Şu anda makinelerinin ağırlıklı olarak 3. Havalimanı’nda çalıştığını da kaydeden Yıldırım, “Havalimanında ciddi bir araç parkına sahibiz. Bunun yanı sıra farklı şehirlerde önemli projelerde makinelerimiz çalışıyor” diye konuştu.
“MAKİNE PARKIMIZI DİNGLİ İLE GÜÇLENDİRDİK”
Kiralama sektörünün sadece Türkiye’de değil dünyada da hızla ilerlediğine dikkat çeken Resul Yıldırım, firmaların kendi işleri dışında farklı bir işle uğraşmak istemediğini ve bu yüzden kiralama yöntemine başvurduklarını söyledi. Yıldırım, “Kiralama sektörü her geçen gün gelişim göstermeye devam ediyor. İşletmeler, geçmiş yıllarda makinelerini kendi bünyelerinde bulundurmaya çalışıyorlardı. Fakat son zamanlarda kiralamaya yönelmeye başladılar. Çünkü bir işletmede kiralama, satın almaya göre her zaman daha avantajlı durumda. Türkiye’de bundan birkaç yıl önce hiç bir işletmede araç kiralaması yapılmıyordu. Şu anda ise neredeyse tüm işletmeler araç kiralamasını tercih ediyor. Demek ki kiralama, işletmelere büyük avantaj sağlıyor ve kazandırıyor. Bunun dışında insanlar artık işlerinin dışında
farklı şeylerle uğraşıp, zaman kaybetmek istemiyor. Kendi işine odaklanıp, uzmanlaşmak istiyorlar. Bu yüzden de kiralamaya yöneliyorlar” dedi. Türkiye’de platform sektörünün her geçen gün büyüme gösterdiğini fakat makaslı platform konusunda ise bazı eksikliklerin olduğunu dile getiren Yıldırım, “Makaslı platform tarafında makine parkımızı güçlendirmek adına bu yatırımı gerçekleştirdik. Bu yatırımda Makser Platform bizlere büyük destek sağladı ve kısa bir süre içerisinde makineleri bize teslim etti. Makineler parkımıza geldikten iki gün sonra ise yüzde 60’ı çalışmaya başladı” diye konuştu.
DİZEL VE AKÜLÜ MAKASLI PLATFORMLAR
Saral Vinç olarak son yıllarda kendinden yürüyüşlü platformlara yöneldiklerine de değinen Genel Müdür Resul Yıldırım, 2017 yılında eklemli, araçüstü platform ürün grubunda önemli yatırımlara imza attıklarını ifade etti. Makaslı platform tarafında ise yılın son günlerinde Makser Platform’dan 117 adetlik paket siparişi teslim aldıklarına dikkat çeken Yıldırım, bu teslimatla parklarındaki makaslı platformların sayısının 600’ü bulduğunu söyledi. Makine parklarına kattıkları Dingli marka platformlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, paket içerisinde farklı ebatlarda akülü ve dizel platformların yer aldığını belirterek şunları söyledi: “Yılın son günlerinde teslim aldığımız paket içerisinde Dingli marka 3 adet 22 metre dizel makaslı, 17 adet 16 metre akülü makaslı, 39 adet 10 metre dar şase, 5 adet 6 metre akülü makaslı, 47 adet 8 metre akülü makaslı olmak üzere toplam 117 adet makine bulunuyor. Makine parkımızda özellikle 8 ve 10 metre aralığında eksikliklerimiz vardı onu gözlemledik. Ayıca makaslı platformun iş sahasının artmasıyla dar bölgelerde özellikle 8 ve 10 metre makineler daha yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Bundan dolayı da 8 ve 10 metre uzunluğundaki platformlara makinelere ağırlık verdik.”
DOĞRU ZAMANDA DOĞRU MARKA
Makser Platform ile ilk olarak 2013 yılında çalışmaya başladıklarını ifade eden Yıldırım,”Makser Platform ile tanıştığımızda ilk etapta az sayıda makine satın almıştık. Daha sonra Dingli’nin makinelerini denedik ve bizim için doğru makine olduğuna karar verdik. Uzun bir süreçten sonra da makine parkımızın ciddi oranını Dingli markasına çevirdik. Özellikle makaslı platform konusunda Dingli’yi tercih ettik. Makser Platform, doğru zamanda doğru markayı piyasaya sunmasıyla bir çok konuda avantaj sağladı. Saral Vinç olarak bizler de Dingli marka makaslı platform alarak bu avantajı artıya çevirdik” dedi ve şunları ekledi: “Makser ile şu ana kadar ciddi olarak hiçbir sıkıntı ile yaşamadık. Tabi her marka makine illaki arıza yapabiliyor. Önemli olan bu gibi durumlarda süreci en iyi şekilde yönetebilmektir. Bu konuda da Makser’den oldukça iyi hizmet alıyoruz.”
MAKSER’İN SSH’INA ÖVGÜLER
Yatırımlarında özellikle Dingli markasını tercih etmek için bir çok nedenlerinin bulunduğunu kaydeden Resul Yıldırım, Makser Platform’un özellikle satış sonrası hizmetlerine övgüler yağdırdı ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Dingli çok kaliteli bir marka. Genelde insanların akıllarında Çin malı çabuk yıpranır diye bir düşünce vardır ama biz 4 senedir Dingli kullanıyoruz ve hiç bir sorun yaşamadık. Hatta Dingli markası Avrupa makinelerinden daha başarılıdır diyebilirim. Makser’in satış sonrası hizmetleri ve servisinden de oldukça memnunuz. Hatta Dingli’yi tercih etmemizin en büyük nedenlerinden birisi satış sonrası hizmetler ve servistir. Çünkü bizim gibi firmalarda servis çok önemli. Kiralama yapıyoruz ve kiralama yaptığımız firmalarda zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. O yüzden servis ne kadar erken gelir makineye müdahale ederse bizim için o kadar avantajlıdır” Son olarak geçtiğimiz yıl önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yıldırım, Saral Vinç olarak 2018 yılında da yeni yatırımlar yapacaklarını ve bu yatırımlarda tercihlerinin Makser Platform ve Dingli olacağını sözlerine ekledi.
“PAZARDA LİDER KONUMDAYIZ”
Çok sayıda makineyi sorunsuz bir şekilde teslim ettiklerine dikkat çeken Makser Platform Satış Müdürü Binali Alanbay ise 2017 yılının en büyük ikinci paket satışını Saral Vinç’e gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Alanbay, “2017 yılının son günlerinde önemli bir teslimat gerçekleştirdik. Günümüzde yüksek adetli satışları her firma yapamıyor. Dolayısıyla makine sayıları yüksek olunca teslimatlar da bizim için büyük önem arz ediyor” dedi ve Saral Vinç’le ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Saral Vinç, makaslı platform tarafına çok hızlı başladı. Bu teslimatla da parkındaki makaslı platform sayısını 600’e çıkardı ve makine çeşitliliğini artırdı. Bu sektörün önemli firmaları arasında yer alan Saral Vinç’e yüksek adetli makine satmak bizim için oldukça önemliydi.” Makser Platform ve Dingli’nin şu anda pazarda lider konumda olduğunun altını çizen Binali Alanbay, 2017 yılını başarılı bir şekilde kapattıklarına değinerek konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: “Dingli, yüzde 30’luk bir payla pazarda lider marka konumunda. Şu anda çalışmalarımız oldukça iyi gidiyor. 2017 yılındaki satış adetlerimiz beklediğimizin üzerine çıktı. Verimli bir satış yılı geçirdik. Tahminlerimizin 1,5 katı kadar satış
rakamlarına ulaştık. Bu rakamlara ulaşmamızda Saral Vinç’in de iyi bir paket alımıyla büyük katkısı oldu. Yılı başarılı bir şekilde kapattığımızı düşünüyorum. Satışın yanı sıra satış sonrası hizmetlerde de müşterilerimize iyi bir hizmet sunuyoruz.”