Bazen derdimizi, dermanımızı uzun uzun anlatmak yerine, iki- üç cümle kullanarak anlatmak isteriz, işte tam bu noktada imdadımıza deyimler koşuyor. Elimizdeki imkanlar ile, yapacağımız işin karşılaştırması durumunda, ortaya çıkan acıklı durumda genelde “İğne ile kuyu kazmak” deyimini kullanırız.
Herkesin bir hedefi ve hayali vardır. Hedeflerine ve hayallerine ulaşmak için durmadan uğraşıyorsun, çabalıyorsun ve durmaksızın koşturuyorsun. Bazen çok yorulduğumuz oluyor. İşte böyle zamanlarda içimizden bir ses konuşmaya başlıyor “ya, bırakırsam rahatlarım, bırakayım, vazgeçeyim, ne olacak ki?” İçindeki o ses konuştukça seni bırakmaya, vazgeçmeye ikna etmeye çalışıyor. Tam da o anda filmi durduralım ve şu soruyu soralım kendimize “vazgeçmek mi, yoksa mücadeleye devam etmek mi? Bizler, sadece insan olduğumuzu, insan olan herkesin yorulacağını bilmemiz ve dinlenmemiz gerektiğini fark etmemiz yeter. Sonrasında zaten hiç yorulmamak diye bir şey yok zaten. Yorulduktan sonra insan dinlenir ve yoluna devam eder.
Derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar bu sayfalardaki yazılarımızda, hep mücadeleden bahsettik. Hangi başlıklarda ne için mücadele ettiğimizi sektörümüze anlatmaya çalıştık. Mücadeleyi sürdürürken bizi motive eden sektörün gelmesini düşündüğümüz noktanın hayaliydi. İlk başta çok güzel bir şekilde insan, hayalinin her ayrıntısını düşünüyor, hayal ediyor ve onun verdiği motivasyonla yola çıkıyor. Ama mücadele süreci bir sürü aşamayı, bir sürü detayı barındıran çok uzun bir yol. Yani iğneyle kuyu kazmak gibi bir şey diyebiliriz.
Derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreye baktığımda kesinlikle söyleyebilirim ki; hiçbir mücadele, hiçbir emek karşılıksız kalmıyor. Başta çektiğimiz o zorluklar, verdiğimiz emek, döktüğümüz ter hiçbir zaman karşılıksız kalmadı. Paulo Coelho’nun dediği gibi; “Ok ancak geri çekilerek atılır. Hayat sizi zorluklarla geri çekiyorsa, sizi daha büyük bir şeye fırlatacağı içindir. Nişan almaya devam edin.”
Ostim Teknik Üniversitesi’nde yapmış olduğumuz Yüksekte Çalışma Çalıştayı sonrası çok güzel geri dönüşler olmaya başladı. Bunlardan birisi de Konya Sanayi Odası’nın bizden böyle bir seminer talebinin olmasıydı. Bizleri fevkalade memnun etti ve 10 Ağustos 2022 tarihinde Konya’da bu semineri gerçekleştirdik. Artık üniversitelerin yanı sıra İl Sanayi ve Ticaret Odalarında da “Yüksekte Çalışma” farkındalık seminerleri düzenleyerek, sektörümüzün bilinirliğini artırmaya çalışacağız.
2022 yılı ilk altı ayı için, kendinden yürüyüşlü ürün grubunda (mobil ve sabit personel yükseltici platformlar) ihracatımız toplam 3 milyon dolar olarak gerçekleşirken, ithalat ise 16.3 milyon dolar olmuştur. 2022 yılının ilk altı ayında sektöre 1.500 adedin üstünde yeni ürünün girmiş olması, sektörün büyüme eğilimindeki ivmelenmeyi açıkça göstermiştir.
Bu sayımızı da beğeneceğinizi umuyor, sizlere sağlıklı güzel bir yaz dönemi diliyoruz.
Saruhan GÜNAYDIN
Yönetim Kurulu Başkanı